Nya tag

Inspirationen till att blogga har varit frånvarande i några veckor, men nu tyckte jag att det var dags att skriva några ord igen. Spring Break var två härliga veckor och skidåkningen i Colorado var helt fantastisk! Jag har nog inte insett hur mycket jag har saknat att åka skidor "på riktigt". Vi fick fem dagar med toppenskidåkning och alla var jättenöjda. Efter Colorado fortsatte vi sedan till Mount Rushmore och kollade på de enorma stenansiktena av fyra av USA:S mest kända presidenter och den vackra nationalparken, innan vi sedan åkte vidare till mina släktingar i Northfield, Minnesota. Det var min mormors kusin med man vi åkte till, vilka jag mailat lite med men aldrig träffat tidigare. Ted och Margie som de heter var i alla fall superhärliga och jag och A-K hade några riktigt trevliga dagar hos dem. På vägen tillbaka till Dayton stannade vi och sov över hos Björn (som bodde i samma korridor som mig i Umeå förrut) och där fick vi känna på lite riktigt amerikanskt collegeliv. Han bodde i en typisk korridor, och där var det verkligen som i filmerna - fest varenda kväll och folk överallt :)

Vi hann vara hemma i två och en halv dag innan det bar iväg till Chicago för att spendera en weekend där. Det var vi svenskar som på onsdagen kom på att vi ville åka dit, så nästa dag gjorde vi det. Vi shoppade, åt pizza, gick på museum, åkte upp i Sears tower (numera Willis tower), fikade, gick på barrunda och promenerade runt massor. Allt gick smidigt och bra tills det att vårt Svarta får (kallas dock numera för biljäveln) slutade fungera någonstans mitt mellan Chicago och Dayton. Vi fick ringa bärgare, bli bogserade till närmaste byhåla och spendera natten på ett sunkigt motell. Denna gång var det bränslepumpen som gått sönder, undra vad det blir härnäst? Ska aldrig någonsin köpa bil igen, ångrar det bittert. Fast den är ju rätt bra att ha när den fungerar som den ska..

Nu försöker vi plugga ikapp lite, men det går så där. Det kommer massa saker ivägen hela tiden. Igår var det t ex Ke$ha-konsert, som vi köpt biljetter till innan vi visste riktigt vad det var för musik.. För att dämpa vårt kritiska tänkande gjorde vi några Strawberry daiquiri som vi avnjöt innan vi gick dit, men det var nog förgäves. När vi kom dit trodde vi att vi missat någon obligatorisk dress code eller något för 90 % av publiken hade stumpbyxor med hål i och kjolar som täckte halva trosorna. Förbandet var det absolut sämsta jag sett någongång: en ensam kille som satte på musiken via sin dator (som stod på en stol bredvid honom på scenen) och sedan hoppade runt och lät i olika, väl blandade, tonarter. Det var så fruktansvärt dåligt att det ändå var värt att betala för! Sedan kom Ke$ha och även om hon var några snäpp bättre så gick det inte hem hos mig riktigt och vi gick faktiskt innan hon var färdig.. Hennes mellansnack lät ungefär så här "talking ain't no way to get laid". Alla 14-åriga tjejer hurrade. Suck. Det var en kul upplevelse dock, men för att känna att kvällen inte varit bortkastad tog vi en joggingtur när vi kom hem :)

Ikväll har vi firat Carls födelsedag med lite mongolisk mat, och nu måste jag sova lite för att orka med en 3 timmars diskussion/arbete om diabetes imorgon (som förmodligen kommer att handla mest om mediciner vilket jag inte kan något om).

Här kommer lite bilder:




Margies frukost var bättre än hotellfrukost!




Ted och Margies hus bar mer svenska tecken än de flesta hus i Sverige skulle jag tro. Hon hade bland annat ett "Swedish room" :)




Utsikten från Willis tower










Även om uttrycket "dagens ungdom" är rätt uttjatat så kan jag inte komma på något annat som bättre speglade mina tankar.. Det fanns dock mycket värre utstyrslar än dessa!



God natt och sov så gott!

RSS 2.0