En pannkaka i taget

Ar inne pa sista veckan har i Santiago och som alltid nar man gillar ett stalle kanns det bade trist att aka har ifran och som att tiden gatt alldeles for fort. Har varit en flitig student (i alla fall vissa dagar), men blir anda inte klok pa spanskan och dess grammatik. Dessutom ar min 76-ariga lararinna lite virrig ibland vilket inte gor saken lattare... Hon ar dock bra och sot och snall for det mesta :) Har ocksa varit flitig med att ga ut och dansa eller bara ga ut pa kvallarna och njuta av det tropiska klimatet. Hittills har jag stannat inne tva kvallar, varav en jag hade planerat att ga ut, men somnade i sangen nar jag pluggade och vaknade manga timmar senare.. Formodligen behovde jag den somnen. Har forresten borjat dricka kaffe igen ocksa..

Om helgerna har ja besokt nagra strander och andra fina stallen i narheten av Santiago tillsammans med personer fran skolan eller kubaner. Har ocksa lyckats hamna mitt uppe i kubanskt fodelsedagsfirande och overtalats till att sjunga Dancing Queen mm, det var valdigt trevligt. Kan nojt konstatera att de flesta verkar kanna till och gilla ABBA har, och igar horde jag nagon spela Lykke Li t ex. Kuba ar isolerat och som en bubbla i tiden pa manga satt, men all bra vasterlandsk musik har de i alla fall inte gatt miste om :)

De allra flesta verkar trevliga och arliga, men ibland kan jag onska att jag smalte in lite battre har utseendemassigt. Har om dagen t ex nar jag satt och at lunch kom det fram en kille som tyckte om mina ogon. Han havdade att det var "karlek vid forsta ogonkastet" och det slutade med att han satt och ritade ett hjarta i min skrivbok i ca en halvtimme innan jag till sist fick honom att ga. Han var inte otrevlig, men som manga andra lite svar att bli av med. Har darfor borjat saga "no entiendo" sa fort nagon person jag inte vill prata med kommer fram och det funkar ratt bra eftersom de flesta inte pratar sa bra engelska :)

Har efter att skolan slutat (pa fredag) en vecka pa mig att resa runt lite och som det verkar nu kommer det att bara ivag till Baracoa for att sen spendera de sista dagarna i Havanna. En vecka ar lite forlite tid for att hinna se Kuba sa jag har konstaterat att jag helt enkelt maste aka tillbaka en annan gang och se det jag inte hinner med nu :P

Nasta anhalt blir Ecuador dar jag forst ska traffa Sandra i nagra dagar och sedan halsa pa Anita som bor i Quito, men forst ska jag njuta av den sista tiden har pa harliga Kuba.

Pussar och kramar

Cuba libre

Fran USA till Kuba.. Nu ar jag antligen pa plats i alla fall! Platsen ar Santiago de Cuba och har ska jag under tre veckor battra pa min spanska, dansa massa salsa (och battra pa aven den), dricka mojitos och uppleva lite Kubansk kultur ar tanken. Pa vagen hit hade jag aven en dag i Havanna, men jag tycker nog battre om Santiago. Folket har ar trevligare och trots att man aven har ar "pengar pa ben" sa behandlas man inte som det lika mycket som i Havanna.

Igar umgicks jag med en tysk kille som gar pa samma "skola" som jag. En skola existerar inte riktigt utan lektionerna ar hemma hos lararna i typ koket. Hemma hos min larare, Raquel, har jag idag haft 4 timmars spanska och lite i taget kommer tillbaka av det jag for tre ar sedan kunde. Verkar ha haft tur med mitt boende aven denna gang och bor hos en, med kubanska matt, valbargad familj. Och sa ar de snalla och gulliga mot mig.

Allt kanns i alla fall valdigt bra an sa lange och mina oroliga foraldrar kan nog sluta oroa sig - Kubaner verkar vara ett vanligt (med tva prickar over a...) och hederligt folk. Och sen ar jag ju sjalvklart valdigt forsiktig och forstandig av mig ocksa ;) Bilder och blogginlagg kommer det dock bli sparsmakat med sa lange jag befinner mig pa Kuba for internet ar valdigt langsamt och valdigt dyrt. Alldeles for talamodsprovande for att jag ska orka agna mycket tid at det.

Hoppas allt ar bra dar hemma!

RSS 2.0