Dags att flytta

Som väntat är det inte superofta jag får feeling för att blogga, men här kommer i alla fall en liten uppdatering.
 
VI SKA FLYTTA TILL BROOKLYN :D
 
Och ja, jag är på riktigt väldigt glad över det, och är också väldigt glad över att det gick otroligt lätt och smidigt att få tag på den nya lägenheten. Nu första månaden har vi bott på 52nd street i Midtown Manhattan. Lägenheten är helt okej, men vi bor trångt, ljusinsläppet i lägenheten är ungefär lika med noll, vi dödar dagligen i snitt två-tre små kackerlackor (besväras inte direkt av dem då de är så små, men ändå) och området omkring är inte så häng- och promenadvänligt eftersom det är just Midtown och därmed mycket bilar och människor. Och på mataffären vi har närmast kostar en tomat två dollar.. Fördelarna med Midtown är ju dock inte fy skam med gångavstånd till skolan, Central Park och shopping (alternativt tunnelbana ca 7 minuter om den går som den ska), och det är enkelt att ta sig hem kvällstid och mellan dansklasserna så jag är gad att vi provat bo hä också!
 
Men.. När vi kom till Brooklyn i lördags för att titta på den lägenhete vi spanat in var känslan i området så avslappnad och först då insåg man skillnaden mot Manhattan. Brooklyn kändes som hemma på en gång, och lägenheten är dubbelt så stor, väldigt ljus och billigare än den vi bor i nu. Tur för oss var att vi tydligen lyckades charma damen som ägde byggnaden då hon valde oss framför alla andra som också var intresserade :D Så nästa vecka flyttar vi!
 
Tack för era fina kommentarer <3

I <3 NYC

..verkar gälla för mig också!
 
En tjej på BDC sa igår: "hur bortskämd är man inte när det största problemet man har är att välja vilka av alla fantastiska dansklasser man ska gå på!?" och jag kan bara hålla med! Plus att det i mitt fall är detsamma om kvällarna då det nästan varje kväll finns west coast, kizomba, salsa, bachata med mer att välja på. Igår var jag danshög vid tre olika tillfällen efter tre olika danser - jag älskar New York :) Igår var jag, efter pilates, Dancehall och Locking på BDC, iväg och dansade West Coast och det var så fantastiskt kul! John Lindo och Robert Royston (för er med koll ;)) hade socialen och musiken var otroligt bra, jämfört med i lördags då det var någon från den äldre generationen som var DJ - tappade nästan hoppet om West Coast i NY efter det. Klar förbättring igår och många duktiga dansare!
 
Känner mig så otroligt glad över att vara här och även denna gång så var det helt värt allt fix och all stress innan! Varje gång innan jag ska iväg tänker jag "det är inte värt det" och "det här är sista gången", och varje gång när jag väl är iväg inser jag ganska snart att det alltid är värt det och att jag inte ångrar mig det minsta. New York är en otroligt inspirerande miljö att befinna sig i! Inte bara att dansen är fantastisk, utan även allt runt omkring: att promenera förbi Times Square och alla musikaler dagligen, eller förbi en upplyst Empire State Building på väg hem på kvällen, att spendera timmar i en bokhandel full med gamla och nya böcker, att äta billig falafel från försäljare längs gatan, att sitta och titta på fantastiska dansare på skolan och låta sig imponeras och inspireras, att promenera i Central Park som man så många gånger hört om och sett i filmer med mer. Bara det att vi har gångavstånd till skolan och till Broadway är ju fantastiskt! Snart börjar dock letande av ny lägenhet, då vi måste flytta ut sista april, men inte ens det känns jobbigt i dagsläget. :)
 
Nu ska jag fortsätta mitt uppsatsskrivande i någon timme innan jag ska iväg och ta en House-klass och sen en klass i Contemporary. 
 
Kram!

Första veckan

Nu har solen och våren kommit till New York och som vanligt för mig återvänder energin och livsglädjen i och med det! Kan delvis även ha att göra med att jag åter kan andas genom näsan i och för sig, det verkar som att mitt immunförsvar övervunnit förkylningen (yay!). Så igår åkte vi till Battery Park och tittade på de extremt långa köerna där folk köar för att åka till Ellis Island och se Frihetsgudinnan (det verkar verkligen inte värt det..) och åt sushi, och sen strosade vi lite i Chinatown. Det är verkligen som att komma tillbaka till Peking, det väldig fascinerande med så stora skillnader från ett kvarter till ett annat. På kvällen tog jag en dansklass i Theater, typ jazz, och det var såååå kul! Äntligen fick jag min första känsla av att "jag är så glad över att vara här och att allt kommer att vara värt det!". Det har inte varit dåligt tidigare i veckan, men förkylningen har definitivt tagit udden av det roliga. Så förhoppningsvis består den känslan och energin att göra saker! Tänker jag ska börja skriva listor på allt jag vill göra nu... :)
 
Kram
 
 

Inte optimalt men hopp om framtiden finns!

Hade hoppats på att kunna berätta om all träningsvärk jag fått av alla dansklasser jag tagit, men lämpligt nog inleder jag tydligen min tid här i NYC och på BDC (alltså Broadway Dance Center) med en förkylning och har därför inte kunnat dansa så mycket :( Var på salsa i måndags, supertrevligt ställe, men kände mig inte alls i form när jag väl kom dit och ville helst bara sitta i ett hörn och titta. Åkte hem efter 1,5 timme. Igår kände jag mig otroligt trött i huvudet och allt snurrade - vad jag vill med min dans, vad jag vill med hela New York-tiden, vilka klasser jag vill ta den här veckan, vad jag har för mål, hur jag ska strukturera upp min tid och göra det bästa av det osv. Och allt kändes överstigligt, ffa att jag på något sätt ska lyckas skriva mitt projektarbete under tiden här, men även triviala saker som att köpa duschcreme eller att fixa middag. Kände inte alls igen mig själv och tyckte det kändes orimligt att vara så utmattad efter två dagars intro på skolan som, inte varit fysiskt krävande, och då jag även sovit mycket (mer än vanligt). Det var nästan så att jag blev lättad när jag kände tecken till förkylning imorse, vilka tilltog under dagen idag, så att jag fick en förklaring till energilösheten igår. Men såklart väldigt tråkigt att inte kunna komma igång med dansen, och att missa roliga kvällsaktiviteter! Bra är att man kan spara dansklasser till kommande veckor så jag behöver inte tvinga mig till att dansa bara för att, utan kan ta igen det senare. Förutom på auditions som vi ska ha på fredag som är obligatoriska (då ska vi bli bedömda.....) och på självförsvar som vi ska ha i morgon.
 
Många verkar sjukt stressade över dessa auditions, men för mig känns det rätt lugnt - jag vet ju redan att jag är på en väldigt låg nivå och kommer att bli rådd att ta klasser på en lägre nivå. Så länge jag känner att jag gör mitt bästa så är jag nöjd (en fördel med att komma hit helt utan prestige och utan höga förväntningar på sin egen teknik och kunskap). Har däremot större förväntningar på min utveckling förstås!
 
Fortsätter preppa med ingefära och C-vitamin och hoppas på att i nästa inlägg kunna berätta något om alla dansklasser jag tagit. :)
 
Dagens tumme ner: förkylningen förstås!
Dagens andra tumme ner: idag fick även jag se kackerlackan i vår lägenhet som de andra pratat om..
Dagens tumme upp: den var väldigt mycket mindre än jag föreställt mig, skulle snarare kalla det för en stor skalbagge (hade förväntat mig en 5-centimeters vilket är vad jag delat boende med tidigare hehe)
Dagens andra tumme upp: fläkten i vårt rum är tydligen inte alls trasig (som mina roomies sa) utan man behövde bara trycka på "On" och tadaa - bastukänslan i vårt sovrum är borta :D
 
Kram på er!

Uppstart

Då var det dags att starta upp den här bloggen för tredje gången, åter igen i USA! Har nu de första dagarna mest försökt få bukt med jetlaggen, promenerat, fixat telefon och umgåtts lite med mina roomies - tre tjejer, en från Schewiz, en rysk och en svensk tjej. Har också dansat West Coast igår och ikväll blir det salsa, passar på nu innan dansklasserna kommit igång på riktigt - har hört att det inte finns mycket energi kvar till andra kvällsaktiviteter då.. :) Träffade igår på West Coasten en bekant från förra sommaren så det var kul! 
 
 Och +1 646 250 3983 är mitt amerikanska nummer!
 
Kram

RSS 2.0