För vi ska köpa en bil! :D

Denna helg har haft ett enda syfte: att hitta en bil. Vi planerar nämligen att åka på en road trip över Spring break (om två veckor) och kom på att det kanske var dags att börja leta efter själva färdmedlet.. Vi var förberedda på att det skulle ta en del tid och energi, men hade nog ändå hoppats på att det skulle gå lite lättare än vad det gjorde. Tack och lov för att vi fick låna Carls bil och tack och lov för att det medföljde en GPS <3 (det har blivit felkörningar trots GPS:en så hur det gått utan den vill jag inte ens tänka på, hehe)

Det verkar dock som att vårt ihärdiga och uttröttande letande (som satte igång på riktigt i fredags mitt på dagen och fortsatte till åtta-tiden ikväll, söndag) har burit frukt i alla fall! Vi hittade en svart Chevy som vi tyckte om :) Imorgon ska själva affären ske och om allt går som planerat är vi bilägare imorgon kväll! Woho :)

Just under själva letande hände det lite olikt som gjorde att vi ville kasta något hårt på någon (eller på varann :P), men så här i efterhand har det mer blivit roliga historier, tex:

1. Vi mailade några olika personer som inte lämnat telefonnummer på deras annons och fick en del intressanta svar. Det första svaret vi fick var från "Susan Williams" som hade en liten speciell situation som det inte stod något om i annonsen. Hon hade nämligen flyttat till Spanien och tagit bilen med sig, men hon var tvungen att flyga bilen tillbaka till USA då den inte gick att registrera i Spanien eller något sånt (men allt skulle gå jättefort och den skulle bli hemkörd till vår dörr och allt så det skulle egentligen bara bli lättare för oss!). Okej. Lite senare fick svar från "Erica Lewis" som berättade att hon ville sälja den fina bilen till ett lite väl lågt pris för att den tillhörde hennes son som omkommit i en bilolycka 2 månader tidigare (vi fick en ganska detaljerad redogörelse över situationen), och eftersom hon inte stått ut med att bo kvar hade hon flyttat och skulle därför "skeppa" bilen till oss. Det skulle dock gå väldigt smidigt så vi behövde verkligen inte oroa oss! Svar nummer tre var ifrån "Margaret Mead" som hade fått ett nytt jobb och tagit med sin bil till Alaska, men tydligen skulle det vara lättare för henne att "skeppa" den till oss så det ville hon göra. Självklart skulledet gå väldigt smidigt och betalningen skulle vara säker! Svar nummer fyra var från "Amanda Litherland" som ville sälja sin sons bil eftersom han tragiskt nog hade omkommit i en bilolycka någon månad tidigare. Hon hade flyttat till Montana och ville skeppa bilen till oss. Hon "garanterade" att hela affären skulle gå väldigt smärtfritt. Femte svaret kom från "Stephanie Beward" som (hör och häpna) sålde sin sons bil eftersom han blivit dödad i Irak. Nu hade hon flyttat till Montana (hon också) och ville "skeppa" bilen till oss. Suck. När vi började billetandet var vi medvetna om att det fanns folk som skulle försöka lura oss, men vi trodde liksom inte att det skulle vara mer än 2/3 av alla vi kontaktade..

På hemsidan där vi har kollat efter bilar står det som varning nummer ett att man inte ska gå med på att få bilen "skeppad" till sig. Det kan nog vara ett bra råd! :)

2. Vi skulle åka hem till en kille och kolla på en bil, men hade lite svårt att hitta. När vi ringde upp sa han att han redan sålt bilen, men att han hade en annan vi kunde få kolla på (okej...). Han var lite upptagen och bad oss vänta några minuter och sedan kunde vi följa efter honom (hmmm..) och svaret på vår fråga hur vi skulle känna igen hans bil var "jag är den med en polisbil tätt bakom". Hans förklaring var att hans fru var knäpp och när han hade tagit deras son för att åka och handla hade hon ringt polisen och anmält honom för kidnappning. Vi tackade nej till hans "andra bil" och åkte därifrån.

3. Vi skulle träffa en kille utanför köpcentret vid JCPenneys för att titta på hans bil. Det blev dock lite problem med att hitta varandra och ja vi stod utanför JCPenneys, och ja Panera Bread var på andra sidan vägen, och ja det fanns något Sears där i närheten och ja vi var två blonda tjejer som stod och vinkade frenetiskt osv. Vi kunde inte fatta att vi inte såg varandra och tillslut efter många telefonsamtal fram och tillbaka fick jag en snilleblixt: "Ehh Anna-Karin, är vi på rätt köpcentrum då?". Nej det var vi inte. J*vla USA som ska ha sina mat- och affärskedjor som finns överallt som gör att alla ställen ser likadana ut! Helt omöjligt att lokalisera sig ju, men okej då lite av det kanske var vårt eget fel.. Han var i alla fall väldigt överseende och det var bra att A-K insisterade på att vi inte skulle ge upp (jag var trött, hungrig och uppgiven vid det laget) utan åka och träffa honom på rätt ställe denna gång, för det är den bilen vi ska köpa imorgon!


Detta är inte vår blivande nummerplåt, men jag tänkte att jag kunde lägga upp den ändå i detta blogginlägg med bil-tema. Man reagerar när man ser en bil med denna åka förbi, hihi! Det är den svenska lärarinnan Jeanette som har införskaffat denna :)




En road-trip till Detroit och NHL

På Christoffers begäran tänkte jag nu berätta lite om hur det var att åka till Detroit och kolla på NHL. Vi åkte från Dayton 13.00 på tisdagen och själv tyckte jag att den 3,5 timmars långa bilresan var mycket angenäm då jag och min iPod blev musikansvariga :D Tror och hoppas att de andra inte led allt för mycket.. En liten incident inträffade dock när vi precis kommit i in Detroit. Det var en del vägarbeten och därför vågade vi inte riktigt lita på GPS:en utan Carl som körde den första bilen gick lite "på känn". Vi som åkte i den andra bilen strax bakom blev väldigt förvånade när Carl helt plötsligt körde in till kanten på ett väldigt olämpligt ställe, men vi klämde oss in bakom (samtidigt som vi halv blockerade vägen) för att kolla vad som hände. Det visade sig då att några decimeter framför Carls bil stod en skylt med ungefär texten "Denna väg leder till Canada och bakom denna punkt finns ingen möjlighet att vända om", haha. Det var ren tur att vi upptäckte skylten i tid och annars vet jag inte riktigt hur kvällen hade slutat.. Hur som helst fick chaufförerna (tack och lov var jag inte en av dom!) backa lite längs kanten mot enkelriktat och krångla sig runt och vända. Kön av lastbilar bakom oss verkade inte så roade över spektaklet, men jag tyckte de skötte det mycket snyggt och vi lyckades alltså med nöd och näppe hålla oss inom landet. Men det var med liten marginal!

När vi sedan kom fram gick vi till restaurangen Hockey Town och åt en "Hockey burger" (eller något sådant) medan vi förberedde oss inför matchen med ansiktsmålningar och en snabbgenomgång av hockeyregler (det var jag som bad om den..). Några konstiga blickar fick vi...





Vi hann också med lite sightseeing och såg bland annat den gigantiska baseballarenan i Detroit. Kallt som tusan var det..




Det visade sig att vi inte var de enda som ville se Detroit Red Wings möta San Jose Sharks, utan drygt 21 000 andra fans hade också hittat dit. Vi sex från Dayton var dock de enda blå- och gulklädda, så vi stack ut lite lagom i det annars röda och vita publikhavet. Vi fick en del glada hälsningar, men också många konstiga blickar. Kom fram till att det kanske inte var alla som hade koll på att en stor del av spelarna i Red Wings faktiskt är svenskar. Därför tyckte vi att det var vår plikt att upplysa dom om att tre av fyra i Red Wings poängtopp är svenskar. Detta var ett av våra budskap som vi spred med hjälp av stora gula skyltar.


Några Red Wings-fans var till och med lite lustiga och drog till med något skämt som t ex "you look a bit horny tonight" när vi gick förbi med våra vikinghjälmar med horn på...




Något jag tyckte var lite kul var att den första hockeymatchen jag gått på någonsin var en NHL-match. Det gäller att sätta ribban högt liksom ;) Eftersom jag som sagt inte direkt är någon hockey-kännare kan jag inte säga så mycket om kvalitén på spelet, men sista perioden var i alla fall väldigt spännande! Tyvärr slutade det med att San Jose Sharks vann med 4-3, men vi var ganska glada ändå eftersom Zetterberg gjorde ett mål i sista perioden med två andra svenskar som assist. Då var det högljudt på bänken där vi satt ska ni veta, hehe.

Sedan bar det iväg hemåt och även då krånglade GPS:en lite, och efter en del ifrågasättande över GPS:ens vägval från vårt håll så visade det sig att den var inställd på sightseeing, haha :) Det förklarade varför den visat oss runt i diverse udda kvarter i Detorit. Annars var hemresan ganska händelselös förutom att vi fick en del konstiga blickar och kommentarer från folk när vi stannade på bensinmackar för förfriskningar och toalettbesök. En äldre man tyckte så synd om oss när vi sa att vårt lag hade förlorat, och bjöd oss därför på vårt te och kaffe eftersom han tyckte att vi verkligen hade gjort en "effort" för vårt lag. Vi stötte även på ett killgäng där en av killarna hade spelat hockey i Leksand i tre år. Det förklarade varför vi blev hälsade med "Tjena! Läget? Är du svensk?" Haha. Tror att vår utstyrsel avslöjade oss.. 04.00 kom vi hem och vi gick inte upp på lektionerna som började nästa dag 08.00.


I pausen




I pausen kom två knatte-lag ut på isen och fick spela och bli påhejade av de säkert 15 000 personer som inte passade på att gå och köpa öl eller hamburgare. Fatta vilken känsla!




Anna-Karin, Louise och jag på Hockey town innan den blåa och gula ansiktsfärgen plockts fram..




Hoppas du är nöjd med rapporteringen nu Christoffer, tror jag fick med allt av värde ;)

God natt

"Man, you girls walk on that ice like it's nothing!"

Detta fick vi höra från en amerikansk tjej när vi raskt kom gående över isen som nu täcker marken igen, ja det har varit en till liten ice storm. Mitt svar blev "well, we're from Sweden so we're used to walk on ice" och sant är ju det. Tyckte det var kul bara att någon uppmärksammade att vi var så skickliga att gå på is, haha.

Idag har vi i alla fall skrivit vår andra tenta här borta. Den gick aningen bättre än den första så jag kanske är på rätt väg i alla fall! Vi firade med att köpa oss en helt okej lunch i skolans Food Court och prova ett nytt konstigt och inte särskilt gott amerikanskt snack. Efter att ha spenderat några timmar med att kolla på skidresor till Colorado över springbreak (hehe, ja vi funderar på det.. :D) så åkte vi med Emily och hennes kompis Ryan till Cincinnati för att gå på en gigantisk och lite annorlunda mataffär vid namnet Jungle Jims. När man kom dit så hälsades man med djungel-ljud så det kändes trevligt på en gång :) Där inne hade de i princip allt från alla delar av världen, däribland hårdbröd, svensk hushållsost och glögg. Sen hade även lite mer annorlunda saker som t ex nudlar med 0 kalorier (imponerande, undrar hur de smakar...?), grishjärna, klubbor innehållande riktiga insekter, kackerlackor med sourcream and onion-smak, skallerorm, alla olika exotiska frukter man kan tänka sig, chokladdoppade insekter och någon motsats till Redbull som istället skulle ha en väldigt avslappnande effekt. Vi höll oss dock till sådant vi kände till :)


Imorgon är det Louises födelsedag och det ska firas ordentligt! Vi ska nämligen ta en road trip till Detroit och titta på NHL :D Detroit Red Wings med alla deras svenskar i laget möter San Jose Sharks. Vi har ordnat Sverigetröjor och plakat och imorgon ska även blå-gul ansiktsfärg införskaffas. Målet är att komma med på ESPN, hehe :) Så om någon känner för att sitta uppe och titta på hockey imorgon natt (och hittar någon kanal/internetsida som sänder matchen) så vet ni vad ni ska hålla utkik efter. Ska bli superkul i alla fall :) Nu är det läggdags för mig, imorgon ska det upp tidigt och fixas tårta!

God natt

Nu är det vår

Våren har kommit till Dayton! Igår när vi gick till skolan runt åtta kändes det precis som vanligt, alltså lite lagom varmt/kallt. Jack- och halsduksväder var det i alla fall. När vi sedan gick hem runt halv fem vet jag inte vad som hade hänt, men helt plötsligt gick alla runt i shorts och t-shirt. Det var jättehärligt vårväder, men riktigt så varmt vet jag inte om det var. Jag var dock tvungen att haka på trenden så när vi gick hem från gymet lite senare gjorde jag shortspremiär! :) Tyvärr säger de att vädret brukar växla väldigt snabbt här och att vi nog får räkna med mer snö innan våren kommer på riktigt.. Sedan på kvällen varvade vi tentaplugg med tvätt, och det var på tiden att det tvättades lite!





Som det ser ut nu får vi under resten av denna helg försöka leva på trevliga upplevelser och minnen från förra helgen, eftersom kommande två dagar kommer att bestå av plugg, plugg och plugg. Vi har tenta nummer två på måndag och den här gången handlar det om luftvägar och andning. Nu ikväll tog vi dock en paus från pluggandet och åkte hem till en svensk lärarinna här på Wright State, Jeanette, där vi blev bjudna på middag och fick träffa hennes familj. Det var mycket trevligt! Sedan agerade vi som ansvarsfulla studenter bör och åkte hem för att sova istället för att följa med till en bar och festa. Hade lite flyt också och lyckades få till en skype-date med Linda, vilket inte är det lättaste med tanke på tidsskillnaden (hon ligger 16 timmar före mig). Det var bra! Bra kväll :)

God natt

Hela härliga helgen

Tro det eller ej, alla eventuella planer inför helgen blev uppfyllda! Det blev en fullspäckad helg med andra ord och vi inledde med att på fredagkväll åka skridskor med massa andra utbytesstudenter. Om jag ska vara helt ärlig så åkte vi nog dit med förhoppningar om att se massa första-gången-skridskoåkare vingla omkring på isen och se roliga ut, men de var ganska duktiga så de bjöd tyvärr inte på så mycket underhållning. Istället fick vi helt enkelt ta att njuta av åkningen :P Det var härligt! Något som var förvånande var att det inte fanns en enda hjälm att hyra på stället, trots att de hade hundratals med skridskor. Det var fullt med barn på isen, men bara en enda hade hjälm på sig. Det skulle man nog inte sett i kära Sverige.





På lördagförmiddag åkte vi iväg till Daytons stolhet, Museum of Air Force, vilket var flera hangar stort! Har väl kanske inte något särskilt intresse för olika gamla flygplansmodeller, men det var ganska intressant ändå. T ex hade de planet som släppte atombomben över Nagasaki samt några av de allra första flygplanen.


Vi hittade ett rosa flygplan som vi tyckte var fint! :)




På kvällen bar det av till Cincinnati med vår klasskompis Emily. Baletten vi såg, En midsommarnatts dröm, var helt fantastisk. Musiken, dansarna, dramat - allt! Jag blev verkligen helt tagen och sitter och försöker hitta någon mer balett att gå på här i närheten innan vi lämnar detta möjligheternas land.





På söndagen vaknade vi tidigt och åkte (med Emily även denna gång) till grannstaten Indiana för att åka skidor på Perfect North som stället hette. Emily hade verkligen jobbat hårt för att sänka våra förväntningar och sagt att det  bara var som en liten kulle med ganska tråkiga backar, så när vi kom dit blev vi glatt överraskade! Även om backarna inte var långa så var de ganska varierade med bra snö (i alla fall på förmiddagen) och det fanns fem olika liftar. Alla var sittliftar dock, även de korta som bara var ca 200 meter "långa". Även i backen var folk dåliga på att använda hjälm, och det fanns inte att hyra. Dagen var i alla fall superhärlig med strålande sol och mycket skidåkning! Att kvalitén på skidåkningen inte var den bästa gjorde inte så mycket då jag var nöjd bara över att vara utomhus. Hade dock lite svårt att komma överens med hyrskidorna, de betedde sig liksom inte riktigt som jag är van vid att skidor beter sig.. Jag saknade mina skidor och pjäxor, men det gick helt okej ändå. Mot slutet började jag nästan (bara nästan!) till och med att tycka om dem lite.


Man kan inte säga att jag inte ansträngde mig för att vi skulle komma överens i alla fall!







Sen får vi inte glömma att det var en stor högtid igår! Alla hjärtans dag. Här pyntar folk faktiskt inför Alla hjärtans dag och på skolan bjöds det på sådana här fina skapelser :) På kvällen firade vi med att äta hamburgare, min första sen jag kom till USA. Den var helt okej!




Kommentera gärna och berätta vad ni har för er där hemma (eller borta)!

Grattis mamma!

Idag är det en stor dag! Inte bara har jag gjort skidpremiär för säsongen i Indiana, utan min söta mamma fyller även 50 år! Inte att förglömma är att moster Elsie också fyller år - grattis! :)

Eftersom grattishälsningen till mamma från Linda och mig blev för stor för att kunna skickas med e-post, så får det bli en allmän publikation här på bloggen istället. Mycket nöje och grattis mamma!



En stor besvikelse = två nya förhoppningar

Tisdagkvällen då vi skulle åka till Columbus och se Robyn blev inte alls som planerad. Tio minuter innan vi skulle åka ringer Puja (som vi skulle åka med) och säger att hon precis hört på radion att konserten är inställd då Robyn blivit sjuk :( Besvikelsen var väldigt stor, och för att vi inte skulle deppa ihop helt och hållet tog vi en härlig promenad i solen, köpte choklad och åkte sedan på bio och såg No Strings Attached - bra film! :) Förmodligen är konserten bara framskjuten så förhoppningsvis blir det inom några veckor! *hoppas hoppas*

Idag var vi på det medicinska träningscentret igen och fick träna på "patienter" (alltså dockor) med akuta andningssproblem, t ex en jordnötsallergiker som ätit jordnötter och nu inte kunde andas. Då fick vi göra en så kallad Cricothyroromi, vilket innebär att man snittar nedanför adams äpplet och skär rakt in i luftstrupen och stoppar in ett rör och intuberar så att patienten får syre igen, det var kul :D Har för mig att det var det ingreppet vår föreläsare en gång berättade att man kan göra med en gaffel eller liknande om det är en absolut nödsituation... Spännande :)

Inför helgen är det ännu inte så mycket bestämt, men vi har några preliminära aktiviteter:
- fredagkväll: skridskor med andra internationella studenter
- lördag: besök på områdets stolthet, flygbasens museum, och sedan på kvällen skidåkning en bit utanför Dayton
- söndag: plugg plugg plugg och sedan åka till Cincinnati för att se på balettuppsättningen En midsommarnatts dröm!

Vet som sagt inte om allt detta blir av, men om det blir det så har vi verkligen en härlig helg att se fram emot! Vore fantastiskt att få åka lite skidor, och nästan ännu mer fantastiskt att få se en riktig balett! Jag hoppas hoppas hoppas på att något av det blir av!


Så med lite tur blir det skidgrejer på även denna vinter! :D Brännan är inte (och kommer inte att bli) densamma dock...


Lite mera shopping och Superbowl!

Då var det slut på ännu en härlig helg. I fredags gjorde vi inget särskilt på kvällen utan gick och lade oss tidigt för att vara utvilade och pigga på lördagen då vi borde ha pluggat, men åkte och shoppade istället! Igen.. Denna gång lånade vi Carls bil och A-K gjorde premiär som bilförare i USA, hon gjorde väldigt bra ifrån sig och det känns mycket lovande inför sommarens road trip :D Vi insåg dock att en GPS är ett absolut måste! Hur som helst, vi åkte med de andra ume-borna till ett outlet mall och jag tror vi alla "tog på oss spenderarbyxorna" som Johan brukar säga. Märkeskläder kostar hälften så mycket här som de gör hemma om inte ännu mindre, så det är svårt att låta bli! Jag inhandlade massa nya träningskläder, nya springskor, inomhus träningsskor och en vårjacka. Blev mycket nöjd!





På kvällen åt vi på en turkisk restaurang tillsammans med massa folk från klassen och sedan åkte vi vidare till en fest som var för alla läkarstudenter här. Det var en ganska fin tillställning och det var finklänning eller kostym som gällde! Jag och A-K körde båda på "den lilla svarta" som kändes som ett säkert kort :)





Ser jag inte ganska lång ut trots att jag var den enda som inte hade högklackat?!? :D




Idag söndag blev det lite plugg och storhandling, och med tanke på högtiden (Superbowl) tyckte jag att det var dags att äta min första pizza här i USA! Den var värd väntan ;) Sedan gick vi till Carl och Jesus och tittade på matchen tillsammans med folk med olika nationaliteter. Det var trevligt! Kan dock inte säga att själva sporten fascinerade mig så mycket, det var liksom inget spel utan bara avblåsningar och människohögar hela tiden.. Men reklamerna var bra! Har hört att en väldigt stor andel av alla som kollar på Superbowl kollar pga reklamerna, hehe :)

Igår på festen så hittade vi förresten två Robyn-fans i klassen som ska till Ohios huvudstad Columbus och se henne live på tisdag, det var kul! Ännu roligare var det att vi blev erbjudna att följa med så imorse bokade vi biljetter, woho :D

Blonds have more fun

Det mesta av islagret har nu saltats bort och man kan återigen röra sig utomhus utan att riskera livet på samma gång - skönt! Höll på att bli galen där ett tag.. Saknar dock att göra saker utomhus, som att åka skidor! Saknar jag dagar som dessa..





Fina fina Funäs!




Nu på förmiddagen ska vi gå och vara med på en Conversation class som en svensk lärarinna har här på universitetet. Då ska vi få svara på frågor som "are all swedish people blond?" och liknande. Det som är lite kul är att vi fem svenskar som ska gå dit råkar vara blonda allihopa, hehe :) Helgen är något oplanerad än så länge, men imorgon har jag hört det ryktas om shopping, wiho :D


När allting frusit till is

I natt var det storm här i Dayton, och inte vilken storm som helst utan en isstorm. Det satte sina spår och självklart var universitetet tvugna att stänga. Ett stängt campus får många att jubla, men jag blev lite besviken eftersom jag verkligen hade peppat inför att gå och träna och sedan avsluta med modern dans. Trodde inte att gymet var stängt, men så var det :( Hur som helst tog jag med mig kameran på en kort, men väldigt farofylld promenad för att kolla in isstormens efterdyningar...














Ni kanske kan föreställa er islagret som även täcker marken. Hade jag haft mina skridskor med mig skulle jag kunnat åka skridskor till affären idag. Utan tvekan.

Undrar hur många lårbenshalsar som gått av idag...

Det blev en fail på den..

Idag klockan 13 hade vi vår första tenta (på hjärt- och kärlsjukdomar) så i helgen har vi pluggat mycket flitigt och sagt nej till lite roligare aktiviteter som t ex collegefester.. Allt plugg gav viss utdelning, men det räckte inte hela vägen så jag har med andra ord kuggat min första tenta. Väljer dock att som Anna-Karin mer se det som ett diagnostiskt test eftersom vi inte måste klara deltentorna här. Det känns bättre så och dessutom var jag väldigt inställd på att jag inte skulle klara den, så det känns helt okej! Vi måste å andra sidan klara den motsvarande svenska tentan i augusti så det underlättar för sommarplugget om vi lär oss det mesta av det nu.

Medan de flesta i klassen idag på förmiddagen panikpluggade inför stundande tenta, bestämde vi (jag och A-K) oss för att ta en springtur och utforska möjligheterna för utomhuslöpning här i närheten. De blev en del korsande över parkeringsplatser och att springa längs vägar utan trottoarer korta sträckor, men överlag var det absolut en trevlig upplevelse. Vi hittade till och med en liten skogsväg som vi kunde springa på i några hundra meter! :D Det var en mycket bra uppladdning, men även om träning kan göra underverk för välmåendet antar jag att det inte kan utföra mirakel.. :P

En avklarad tenta firade vi sedan med soffläge en stund innan vi följde med några klasskompisar och åt god sushi med glass som efterrätt. De har fantastisk glass här.. Eventuellt blir det även klasshäng på en bar lite senare ikväll, om vi inte hinner däckar av matkoma innan dess vill säga =)


Lycka var förresten att hitta Leksands knäckebröd ("Swedish crispbread") i mataffärens Scandinavian section. Att vara utan hårdbröd i ett halvår var ju ett av mina största orosmoment inför att åka hit ;) Vi tyckte det var lika bra att ladda upp utifall att det skulle ta slut av någon anledning..




RSS 2.0